Το αχλάδι

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη: κάποια τραγανά και σκληρά, άλλα μαλακά και ζουμερά. Η σάρκα του φρούτου είναι κυρίως πλούσια σε φυτικές ίνες.

Η λεπτή διαφορά

Το σχήμα μπορεί να είναι από μακρύ και λεπτό μέχρι κοντόχοντρο ή καμπανοειδές. Ακόμα και το χρώμα της φλούδας μπορεί να ποικίλλει από πράσινο μέχρι χρυσοκίτρινο ή καφεκόκκινο. Τα περισσότερα αχλάδια δεν αλλάζουν χρώμα όταν ωριμάζουν. Τα αχλάδια Williams-Christ από πράσινα γίνονται κίτρινα.

Τι υφή έχουν; Τα αχλάδια στο σύνολό τους είναι σφιχτά, όμως στην απόληξη του κοτσανιού είναι λίγο πιο μαλακά. Αν θέλετε να τα μαγειρέψετε, προτιμήστε τα πιο σφιχτά αχλάδια.

Συντήρηση

Συντήρηση

Τα ώριμα αχλάδια έχουν πολύ ευαίσθητη φλούδα, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να χτυπηθεί ή να υποστεί φθορές. Η Dole συλλέγει τα αχλάδια πριν ωριμάσουν, όταν είναι ακόμη σκληρά, για να είναι ώριμα όταν φτάσουν σε σας.

Όταν αγοράζετε αχλάδια που σας φαίνονται πολύ σκληρά, μπορείτε να τα συντηρήσετε αρκετές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, προκειμένου να ωριμάσουν. Τα ώριμα αχλάδια μπορούν να μείνουν στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Πώς τρώγονται

Πλύνετε ένα αχλάδι προσεκτικά και απολαύστε όλη τη γεύση του φρούτου όπως το βρίσκετε στη φύση. Τα ώριμα αχλάδια αναγνωρίζονται από το ότι υποχωρούν αν πιέσετε ελαφρά την απόληξη του κοτσανιού. Αλλά να θυμάστε: τα αχλάδια ωριμάζουν από μέσα προς τα έξω, έτσι η φλούδα είναι πιο σφιχτή από τη σάρκα στο εσωτερικό του καρπού.

Πότε είναι η εποχή για ΑΧΛΑΔΙΑ

no no no no no no no no no no no no
ΙΑΝ. ΦΕΒ. ΜΑΡ. ΑΠΡ. ΜΑΙ. ΙΟΥΝ. ΙΟΥΛ. ΑΥΓ. ΣΕΠ. ΟΚΤ. ΝΟΕ. ΔΕΚ.

Από πού έρχονται;

Νότια Αφρική, Χιλή, Αργεντινή

ΑΧΛΑΔΙΑ

Θρεπτικά στοιχεία

Μέσες τιμές ανά 178 g*
θερμιδική αξία 101,0 kcal
πρωτεΐνες 1,0 g
υδατάνθρακες 27,0 g
από τους οποίους σάκχαρα 17,0 g
λιπαρά 0,0 g
από τα οποία κορεσμένα 0,0 g
χοληστερόλη 0,0 mg
φυτικές ίνες 6,0 g
νάτριο 2,0 mg
ασβέστιο 16,0 mg
σίδηρος < 1,0 mg
* Μέσες τιμές σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ