ΜΑΝΓΚΟ

  • + πλούσια σε φυτικές ίνες
  • + πλούσια σε βιταμίνη Β9 /φολικό οξύ
  • + πλούσια σε βιταμίνη C
Μάνγκο

Το μάνγκο

Αυτό το εξωτικό φρούτο με το γλυκό άρωμα και την κίτρινη ζουμερή σάρκα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Ευρώπη. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, μερικά από τα οποία μπορεί να φτάσουν το μέγεθος πεπονιού.

Η λεπτή διαφορά

Αναζητήστε πολύ σφιχτά μάνγκο των οποίων η πρασινοκίτρινη φλούδα παρουσιάζει κόκκινες αποχρώσεις. Ένα ώριμο μάνγκο ξεχωρίζει από το έντονα φρουτώδες άρωμά του. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Η Kent έχει γεύση γλυκιά και λεπτή ενώ η Keith έχει λίγες ίνες και είναι αρωματική. Μην επιλέγετε πολύ μαλακά φρούτα ή όσα έχουν εμφανή χτυπήματα.

Συντήρηση

Συντήρηση

Τα μάνγκο της Dole συλλέγονται πριν ωριμάσουν πλήρως. Στη συνέχεια, έρχονται με πλοία ψυγεία στην Ευρώπη, όπου φτάνουν πριν την τελική τους ωρίμανση. Τα άγουρα μάνγκο είναι σκληρά και δεν υποχωρούν στην ελαφριά πίεση των δαχτύλων. Σε θερμοκρασία δωματίου ωριμάζουν μέσα σε διάστημα 5 ημερών. Τα ώριμα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν στη φρουτοθήκη του ψυγείου για 3 μέρες.

Πώς τρώγεται

Η σάρκα του φρούτου είναι νόστιμη και ζουμερή, όμως αποσπάται δύσκολα από το κουκούτσι. Πλύνετε το φρούτο και προσπαθήστε να το κρατάτε από την πλευρά όπου βρίσκεται το κοτσάνι. Κάντε 4 χαρακιές στη φλούδα του και ξεφλουδίστε το όπως την μπανάνα. Στη συνέχεια κόψτε το με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος του κουκουτσιού, το οποίο τώρα θα μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα.

Πότε είναι η εποχή για ΜΑΝΓΚΟ

no no no no no no no no no no no no
ΙΑΝ. ΦΕΒ. ΜΑΡ. ΑΠΡ. ΜΑΙ. ΙΟΥΝ. ΙΟΥΛ. ΑΥΓ. ΣΕΠ. ΟΚΤ. ΝΟΕ. ΔΕΚ.

Από πού έρχονται;

Βραζιλία, Περού

ΜΑΝΓΚΟ

Θρεπτικά στοιχεία

Μέσες τιμές ανά 100 g*
θερμιδική αξία 60,0 kcal
πρωτεΐνες 0,8 g
υδατάνθρακες 15,0 g
από τους οποίους σάκχαρα 13,7 g
λιπαρά 0,4 g
από τα οποία κορεσμένα 0,1 g
χοληστερόλη 0,0 mg
φυτικές ίνες 1,6 g
νάτριο 1,0 mg
βιταμίνη C 36,4 mg
ασβέστιο 11,0 mg
μαγνήσιο 10,0 mg
σίδηρος 0,2 mg
* Μέσες τιμές σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ