Το μπανανίτο

Τα δικά μας μπανανίτος απευθύνονται στους πραγματικούς γευσιγνώστες. Πιο γλυκό και κρεμώδες από τη συνηθισμένη μπανάνα, αυτό το μικροσκοπικό είδος προσφέρει μια ολότελα ξεχωριστή εμπειρία αισθήσεων.

Αυτές οι μικρές λιχουδιές τραβούν την προσοχή πάνω τους ακόμη και στο σχολείο!

Η λεπτή διαφορά

Η φλούδα είναι κίτρινη με αχνές ροζ αποχρώσεις. Μην ανησυχείτε για τις «φακίδες» – δημιουργούνται από τα φυσικά σάκχαρα και δείχνουν ότι η μπανάνα είναι ώριμη, γλυκιά και έτοιμη για κατανάλωση. Όταν τα μπανανίτος φέρουν το αυτοκόλλητο Dole, να είστε σίγουροι ότι είναι πρώτης ποιότητας και ότι φτάνουν στο σπίτι σας σε άριστη κατάσταση.

Συντήρηση

Συντήρηση

Οι μπανάνες που δεν έχουν ωριμάσει ακόμη, πρέπει να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν. Με τον καιρό η φλούδα θα αποκτήσει καφέ χρώμα αλλά η σάρκα του φρούτου θα παραμείνει σκληρή και πεντανόστιμη. 

Πώς τρώγεται

Μπορείτε να φάτε το παγκοσμίως πιο αγαπημένο τροπικό φρούτο έτσι όπως το βρίσκετε στη φύση. Όμως αποτελεί και εξαιρετικό συμπλήρωμα στα εξωτικά πιάτα.

Πότε είναι η εποχή για Μπανανίτος

no no no no no no no no no no no no
ΙΑΝ. ΦΕΒ. ΜΑΡ. ΑΠΡ. ΜΑΙ. ΙΟΥΝ. ΙΟΥΛ. ΑΥΓ. ΣΕΠ. ΟΚΤ. ΝΟΕ. ΔΕΚ.

Από πού έρχονται;

Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ

Μπανανίτος

Θρεπτικά στοιχεία

Μέσες τιμές ανά 100 g*
θερμιδική αξία 89,0 kcal
πρωτεΐνες 1,1 g
υδατάνθρακες 20,6 g
από τους οποίους σάκχαρα 14,7 g
λιπαρά 0,3 g
από τα οποία κορεσμένα 0,1 g
χοληστερόλη 0,0 mg
φυτικές ίνες 2,3 g
νάτριο 1,0 mg
βιταμίνη C 10,4 mg
β-καροτένιο 47,0 µg
βιταμίνη B9 21,5 µg
ασβέστιο 6,5 mg
μαγνήσιο 28,5 mg
σίδηρος 0,3 mg
* Μέσες τιμές σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και Ciqual