Σταφύλια

  • + διαθέσιμα σε πολλές ποικιλίες
  • + ιδανικά για κολατσιό
Σταφύλια

Το σταφύλι

Το σταφύλι είναι ένα είδος φρούτου που καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες γεύσης, από γλυκές μέχρι ξινές. Τα περισσότερα σταφύλια χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κρασιού.

Με ή χωρίς κουκούτσια, αποτελεί ένα γευστικό και υγιεινό κολατσιό - τρώγεται όπως είναι.

Η λεπτή διαφορά

Επιλέγετε πάντα μεγάλα σταφύλια που φαίνονται σφριγηλά, γερά κολλημένα στο τσαμπί. Παρότι το επιτραπέζιο σταφύλι περιλαμβάνει τις πιο μεγάλες ποικιλίες, το μέγεθος δεν είναι πάντα ασφαλής ένδειξη καλής γεύσης.

Συντήρηση

Συντήρηση

Τα επιτραπέζια σταφύλια δεν ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή και χρειάζονται προσεκτική μεταχείριση. Στις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και ένα μήνα. Κάποια σταφύλια Dole μεταφέρονται σε ψυγεία σε θερμοκρασία περίπου -1°C και υγρασία 95%, έτσι ώστε να φτάνουν φρέσκα και ζουμερά στο τραπέζι σας. Στο σπίτι μπορείτε να συντηρήσετε τα σταφύλια για 4-5 ημέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ακόμη περισσότερο στο ψυγείο.

Πώς τρώγονται

Το σταφύλι είναι ένα φρούτο που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Μπορείτε να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή, για ένα υγιεινό και γευστικό κολατσιό. Το χρώμα της φλούδας του ποικίλλει από ανοιχτό πράσινο έως κόκκινο και μπλε που τείνει προς το μαύρο. Εξίσου πολλές είναι και οι παραλλαγές στη γεύση.

Πότε είναι η εποχή για Σταφύλια

no no no no no no no no no no no no
ΙΑΝ. ΦΕΒ. ΜΑΡ. ΑΠΡ. ΜΑΙ. ΙΟΥΝ. ΙΟΥΛ. ΑΥΓ. ΣΕΠ. ΟΚΤ. ΝΟΕ. ΔΕΚ.

Από πού έρχεται;

Χιλή, Νότια Αφρική, Ινδία, Μαρόκο, Βραζιλία

Σταφύλια

Θρεπτικά στοιχεία

Μέσες τιμές ανά 100 g*
θερμιδική αξία 69,0 kcal
πρωτεΐνες 0,7 g
υδατάνθρακες 15,8 g
από τους οποίους σάκχαρα 15,8 g
λιπαρά 0,4 g
από τα οποία κορεσμένα 0,0 g
χοληστερόλη 0,0 mg
φυτικές ίνες 0,9 g
νάτριο 2,0 mg
βιταμίνη C 7,4 mg
β-καροτένιο 19,5 µg
βιταμίνη B9 8,5 µg
ασβέστιο 14,5 mg
μαγνήσιο 7,0 mg
σίδηρος 0,3 mg
* Μέσες τιμές σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και Ciqual