Γεια σας, μπανάνα σας καλλιεργούνταν στο φάρμα Perla 1 στη Κόστα Ρίκα.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια της μπανάνας.

Διαδραστική περιοδεία στις φυτείες ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Perla 1

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η GlobalGAP ιδρύθηκε αφενός για να διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά τη γεωργική παραγωγή ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ότι η χρήση χημικών ουσιών είναι μειωμένη και αφετέρου για να διασφαλίζει με υπευθυνότητα την υγεία του εργατικού δυναμικού.

Κόστα Ρίκα

Στην Κεντρική Αμερική, μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού υπάρχει η μικρή αυτή χώρα με πάνω από 100 ηφαίστεια. Πέντε από αυτά είναι ακόμη ενεργά. Στο ιδιαίτερα εύφορο έδαφός της αναπτύσσονται 10.000 διαφορετικά είδη φυτών. Η Κόστα Ρίκα είναι παγκοσμίως γνωστή για τον υψηλής ποιότητας καφέ, τους γλυκούς ανανάδες και φυσικά τις νόστιμες μπανάνες της.

Πώς ανακυκλώνουμε

Η Dole χρησιμοποιεί πλαστικά υλικά, όπως σακούλες, που προστατεύουν καλά τα τσαμπιά της μπανάνας. Τα πλαστικά απορρίμματα συλλέγονται, διαχωρίζονται και επαναχρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο. Διαφορετικά συμπιέζονται σε μπάλες και ανακυκλώνονται. Παρακολουθείστε το βίντεο για να μάθετε τη διαδικασία.

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 1,8 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 248 γήπεδα ποδοσφαίρου.

91 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Το τροπικό, υγρό κλίμα της Κόστα Ρίκα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια ανανά. Εδώ μπορεί να βρέχει καθημερινά και υπάρχει πάντοτε ζέστη, με κατά μέσο όρο 27°C το καλοκαίρι, από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο. Ενώ ακόμη και κατά την περίοδο των βροχών, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 17°C.

  • Τοπική ώρα: 15:12 (GMT -06:00)
  • σποραδικές νεφώσεις
  • Υγρασία 70%
29°

Κελσίου

Limón

Στις ακτές της Κόστα Ρίκα που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό ζει το μεγαλύτερο μέρος του αυτόχθονα πληθυσμού της Καραϊβικής.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.