Γεια σας, ανανά σας καλλιεργούνταν στο φάρμα El Bosque στη Κόστα Ρίκα.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια του ανανά.

Ταξίδι στη φυτεία του ανανά

El Bosque

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η GlobalGAP ιδρύθηκε αφενός για να διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά τη γεωργική παραγωγή ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ότι η χρήση χημικών ουσιών είναι μειωμένη και αφετέρου για να διασφαλίζει με υπευθυνότητα την υγεία του εργατικού δυναμικού.

Η Dole επέλεξε το ISO 14001 ως πρότυπο για τα συστήματά της αναφορικά με τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Αυτός ο εταιρικός τομέας περιλαμβάνει και προγράμματα για ανεξάρτητους προμηθευτές.

FΑυτό το πρότυπο που καθιερώθηκε το 1997 είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο αναφορικά με την επίτευξη στόχων που αφορούν στο περιβάλλον, για παράδειγμα στη διαχείριση αποβλήτων και προκειμένου να αποφεύγονται μόνιμες μεταβολές στον αέρα, τα ύδατα και το έδαφος.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Fair Trade USA ελέγχει και πιστοποιεί προϊόντα που διατίθενται σύμφωνα με τους κανόνες στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Οι συναλλαγές μεταξύ προμηθευτών και διανομέων εγγυώνται στους αγρότες και τους εργάτες σωστές τιμές για τα προϊόντα τους και αμοιβές, ασφαλείς συνθήκες για την προστασία του περιβάλλοντος και αναπτυξιακούς πόρους για τις κοινότητές τους.

Κόστα Ρίκα

Στην Κεντρική Αμερική, μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού υπάρχει η μικρή αυτή χώρα με πάνω από 100 ηφαίστεια. Πέντε από αυτά είναι ακόμη ενεργά. Στο ιδιαίτερα εύφορο έδαφός της αναπτύσσονται 10.000 διαφορετικά είδη φυτών. Η Κόστα Ρίκα είναι παγκοσμίως γνωστή για τον υψηλής ποιότητας καφέ, τους γλυκούς ανανάδες και φυσικά τις νόστιμες μπανάνες της.

Ο περιβαλλοντολόγος

Ο Max Leon Perez ασχολείται με πρότζεκτ αειφορίας στην Dole. Δείχνει σε μαθητές και κατοίκους της περιοχής πώς όλοι μπορούν να κάνουν περισσότερα για τον κόσμο, προστατεύοντας και δείχνοντας σωστή συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον. Περάστε μια μέρα μαζί του και μάθετε πώς σέβεται την αειφορία η Dole κατά την παραγωγή.

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 8,5 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 1.196 γήπεδα ποδοσφαίρου.

433 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Το τροπικό, υγρό κλίμα της Κόστα Ρίκα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια ανανά. Εδώ μπορεί να βρέχει καθημερινά και υπάρχει πάντοτε ζέστη, με κατά μέσο όρο 27°C το καλοκαίρι, από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο. Ενώ ακόμη και κατά την περίοδο των βροχών, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 17°C.

  • Τοπική ώρα: 15:34 (GMT -06:00)
  • σποραδικές νεφώσεις
  • Υγρασία 53%
22.52°

Κελσίου

Limón

Στις ακτές της Κόστα Ρίκα που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό ζει το μεγαλύτερο μέρος του αυτόχθονα πληθυσμού της Καραϊβικής.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.