Γεια σας, μπανάνα σας καλλιεργούνταν στο φάρμα Dolores στη Εκουαδόρ.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια της μπανάνας.

Διαδραστική περιοδεία στις φυτείες ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Dolores

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η GlobalGAP ιδρύθηκε αφενός για να διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά τη γεωργική παραγωγή ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ότι η χρήση χημικών ουσιών είναι μειωμένη και αφετέρου για να διασφαλίζει με υπευθυνότητα την υγεία του εργατικού δυναμικού.

Εκουαδόρ

Στη Νότια Αμερική, μεταξύ Κολομβίας και Περού, βρίσκεται το Εκουαδόρ, μια από τις πιο ποικιλόμορφες χώρες της γης, που χαρακτηρίζεται από οροπέδια, ηφαιστειογενή βουνά, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και τη νότια παράκτια περιοχή. Χάρη στο τροπικό κλίμα και τα εύφορα εδάφη του, το Εκουαδόρ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μπανάνας καλύπτοντας πάνω από το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών.

Το Ίδρυμα Dale

Μέσα από αυτό το ίδρυμα, η Dole προωθεί στις αγροτικές περιοχές του Εκουαδόρ την εκπαίδευση, τη συλλογικότητα και την υγεία, π.χ. εκδρομές για τα παιδιά, τουρνουά ποδοσφαίρου στα σχολεία, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και συμβουλευτικά κέντρα για τις οικογένειες. Ανακαλύψτε το Ίδρυμα Dale!

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 1 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 143 γήπεδα ποδοσφαίρου.

80 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Το κλίμα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα δύο αντίθετα ρεύματα του Ειρηνικού. Κατά την περίοδο των βροχών το θερμό ωκεάνιο ρεύμα από το Βορρά μπορεί να προκαλέσει το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» και να εκδηλωθούν πλημμύρες. Το καλοκαίρι, το ψυχρό ρεύμα Χούμπολντ εμποδίζει τη βροχή και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει ξηρασία, ή αλλιώς το φαινόμενο «Λα Νίνια».

  • Τοπική ώρα: 15:02 (GMT -05:00)
  • βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  • Υγρασία 66%
29.41°

Κελσίου

Guayas, Los Rios

Η σημαντικότερη πόλη με το κυριότερο λιμάνι του Εκουαδόρ. Ιδανική για την εξαγωγή μπανάνας, με την προϋπόθεση ότι η ηφαιστειακή τέφρα δεν έχει προσβάλει τη φλούδα των φρούτων.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.