Γεια σας, ανανά σας καλλιεργούνταν στο φάρμα Montecristo στη Ονδούρα.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια του ανανά.

Ταξίδι στη φυτεία του ανανά

Montecristo

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η GlobalGAP ιδρύθηκε αφενός για να διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά τη γεωργική παραγωγή ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ότι η χρήση χημικών ουσιών είναι μειωμένη και αφετέρου για να διασφαλίζει με υπευθυνότητα την υγεία του εργατικού δυναμικού.

Η Dole επέλεξε το ISO 14001 ως πρότυπο για τα συστήματά της αναφορικά με τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Αυτός ο εταιρικός τομέας περιλαμβάνει και προγράμματα για ανεξάρτητους προμηθευτές.

FΑυτό το πρότυπο που καθιερώθηκε το 1997 είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο αναφορικά με την επίτευξη στόχων που αφορούν στο περιβάλλον, για παράδειγμα στη διαχείριση αποβλήτων και προκειμένου να αποφεύγονται μόνιμες μεταβολές στον αέρα, τα ύδατα και το έδαφος.

Ονδούρα

Η κάποτε περιοχή των Μάγια συνορεύει στον Βορρά με την Καραϊβική και στον Νότο με τον Ειρηνικό. Στα βορειοδυτικά υπάρχει το San Pedro Sula στην πυκνοκατοικημένη πεδιάδα. Κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών εκτείνεται η μεγάλη πεδινή ζούγκλα Mosquitia με την προστατευόμενη από την UNESCO περιοχή βιόσφαιρας, Río Plátano.

Το μυστικό του ανανά.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για το πώς διαλέγει κανείς τους καλύτερους ανανάδες. Βοηθά το να τραβά κανείς το φύλλωμα, να παρατηρεί το χρώμα ή να μυρίζει το κέλυφος; Θα σας εκμυστηρευτούμε το μυστικό πώς αναγνωρίζουμε πραγματικά το καλύτερο φρούτο. Εκτός αυτού θα σας δείξουμε πόσο απλό και γρήγορο είναι να ανοίγετε ανανάδες. Δείτε μόνοι σας!

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 24,4 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 3.422 γήπεδα ποδοσφαίρου.

1.523 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Το τροπικό κλίμα είναι ήπιο στα υψηλότερα σημεία της ενδοχώρας. Στην υγρή και ζεστή καραϊβική πεδιάδα αναπτύσσονται ανανάδες και μπανάνες σε μέση ετήσια θερμοκρασία περίπου 26 °C. Στις ακτές της Καραϊβικής βρέχει από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, η υγρασία είναι μόνιμη.

  • Τοπική ώρα: 14:50 (GMT -06:00)
  • αυξημένες νεφώσεις
  • Υγρασία 100%
23°

Κελσίου

Porvenir, Atlántida

Αυτή η αγροτική περιοχή στην ακτή της Καραϊβικής είναι ιδανική για τοπική καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, μπανάνας, ανανά, καλαμποκιού και ρυζιού. Στο εξωτερικό, όλοι ονειρεύονται τις λευκές αμμουδερές παραλίες και το κοντινό εθνικό πάρκο Pico Bonito.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.