Γεια σας, μπανάνα σας καλλιεργούνταν στο φάρμα Magdalena στη Κολομβία.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια της μπανάνας.

Διαδραστική περιοδεία στις φυτείες ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Magdalena

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η GlobalGAP ιδρύθηκε αφενός για να διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά τη γεωργική παραγωγή ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ότι η χρήση χημικών ουσιών είναι μειωμένη και αφετέρου για να διασφαλίζει με υπευθυνότητα την υγεία του εργατικού δυναμικού.

Το SA 8000 είναι ένα παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης, το οποίο επιτηρεί την κοινωνική ευαισθησία των εταιρειών και την πιστοποιεί. Ελέγχονται κυρίως οι τομείς παιδική εργασία, καταναγκαστική εργασία, ελευθερία συνάθροισης, διακρίσεις, ώρες εργασίας και αποζημίωση.

Κολομβία

Η Κολομβία, μεταξύ του Ειρηνικού και του Ατλαντικού Ωκεανού, είναι η τέταρτη σε μέγεθος χώρα της Νότιας Αμερικής. Διαθέτει παράκτιες πεδιάδες, τα οροπέδια των Άνδεων, που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 5.700 μ., και τροπικά δάση βροχής. Οι μπανάνες ωριμάζουν μεταξύ βουνού και θάλασσας. Εξάλλου εδώ οι μπανάνες plantain είναι ένα πολύ αγαπητό συνοδευτικό πιάτο και οι μπανάνες «bananito», εξαιρετικό επιδόρπιο.

Η Ιστορία της Μπανάνας

Η Ιστορία της Μπανάνας δείχνει τη ζωής μιας μπανάνας μέσα σε 3 λεπτά. Γιατί μια μπανάνα, πριν φτάσει στο κατάστημα της γειτονιάς σας, έχει περάσει σχεδόν ένα χρόνο στις τροπικές περιοχές, έχει αποκτήσει το κυρτό της σχήμα, έχει γίνει κίτρινη και γλυκιά, και έχει ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα. Καλή διασκέδαση!

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 2,3 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 318 γήπεδα ποδοσφαίρου.

173 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Το κλίμα είναι ζεστό και υγρό, ακριβώς όπως αρέσει στις μπανάνες. Παρότι βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού, ο κίνδυνος για τυφώνες είναι μικρός σε σύγκριση με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Είναι πιο πιθανό να εκδηλωθεί το φαινόμενο της ξηρασίας που ονομάζεται «Λα Νίνια» παρά οι πλημμύρες που προκαλεί το φαινόμενο «Ελ Νίνιο».

  • Τοπική ώρα: 15:32 (GMT -05:00)
  • αραιές νεφώσεις
  • Υγρασία 85%
26.8°

Κελσίου

Urabá

Η σημαντικότερη περιοχή παραγωγής μπανάνας, που καταλαμβάνει το 75% του συνόλου των εξαγωγών. Το ζεστό και πολύ βροχερό κλίμα εξασφαλίζει αρκετό νερό για τις μπανάνες, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρονται με μικρές ποτάμιες μαούνες στη θάλασσα και μεταφορτώνονται με πλωτούς γερανούς.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.