Γεια σας, η οργανική μπανάνα σας καλλιεργούνταν στο φάρμα Sausalito στη Περού.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια της μπανάνας.

Διαδραστική περιοδεία στις φυτείες ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Sausalito

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η Control Union ορίζει την οικολογική γεωργία ως ένα σύστημα διαχείρισης παραγωγής για την αποκατάσταση, διατήρηση και βελτίωση της οικολογικής ισορροπίας. Τάσσεται υπέρ της ευφορίας του εδάφους με ορυκτά και φυσικά λιπάσματα και της βελτίωσης των βιολογικών περιόδων με φυσική καταπολέμηση εντόμων και επιδημιών.

Περού

Το Περού εκτείνεται κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού ακριβώς κάτω από το Εκουαδόρ. Το Περού χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ποικιλία στο κλίμα και περιοχές κατάλληλες για την καλλιέργεια όλων των ειδών φρούτων και λαχανικών. Οι οργανικές μπανάνες προέρχονται κυρίως από τα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ.

Τι είναι το ίδρυμα Dale;

Η καλλιέργεια και εξαγωγή οργανικών μπανανών σε όλο τον κόσμο επηρέασε θετικά τον τρόπο διαβίωσης στις αγροτικές κοινότητες της περιοχής Piura. Ωστόσο, οι κοινωνικές ανάγκες συνεχίζουν να είναι σημαντικές. Το ίδρυμα Dale δραστηριοποιείται στην παραγωγική αυτή περιοχή για 10 έτη παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες και υποστηρίζοντας τοπικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Μάθετε περισσότερα για τη δράση του ιδρύματος Dale και τη θετική του επίδραση στους παραγωγούς και τους εργαζομένους στην μπανάνα οργανικής καλλιέργειας, στις οικογένειες και τις κοινότητές τους. Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα για το ίδρυμα Dale!

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 0,5 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 64 γήπεδα ποδοσφαίρου.

70 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Ο καιρός στο Περού είναι συνήθως σταθερός στη διάρκεια του έτους. Στη διάρκεια της νύχτας επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες που ανεβαίνουν το πρωί. Η θερμοκρασία στη συνέχεια διατηρείται σταθερή μέχρι το βράδυ. Εξαιτίας του υψομέτρου, οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν αντίστοιχα: στα βουνά υπάρχουν χιόνια ενώ στις ακτές επικρατεί ζεστός ήλιος.

  • Τοπική ώρα: 19:28 (GMT -05:00)
  • αίθριος καιρός
  • Υγρασία 57%
22.96°

Κελσίου

Sullana

Η Sullana βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Περού. Οι μπανάνες έχουν αντικαταστήσει το βαμβάκι ως το κύριο προϊόν της περιοχής αλλά ιδιαίτερη ανάπτυξη γνωρίζουν και τα σταφύλια και τα μάνγκο. Στην Sullana ο καιρός είναι ζεστός με πολύ λίγες βροχές κάτι που δεν συνηθίζεται για μία περιοχή παραγωγής μπανάνας. Παρά το πολύ ξηρό κλίμα της, είναι μία σημαντική περιοχή καλλιέργειας χάρη στα γόνιμα εδάφη της και το νερό που φέρνει ο ποταμός Chira από τις Άνδεις.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.