Γεια σας, ανανά σας καλλιεργούνταν στο φάρμα Ono στη Ακτή Ελεφαντοστού.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια του ανανά.

Ταξίδι στη φυτεία του ανανά

Ono

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η Dole επέλεξε το ISO 14001 ως πρότυπο για τα συστήματά της αναφορικά με τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Αυτός ο εταιρικός τομέας περιλαμβάνει και προγράμματα για ανεξάρτητους προμηθευτές.

FΑυτό το πρότυπο που καθιερώθηκε το 1997 είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο αναφορικά με την επίτευξη στόχων που αφορούν στο περιβάλλον, για παράδειγμα στη διαχείριση αποβλήτων και προκειμένου να αποφεύγονται μόνιμες μεταβολές στον αέρα, τα ύδατα και το έδαφος.

Η GlobalGAP ιδρύθηκε αφενός για να διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά τη γεωργική παραγωγή ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ότι η χρήση χημικών ουσιών είναι μειωμένη και αφετέρου για να διασφαλίζει με υπευθυνότητα την υγεία του εργατικού δυναμικού.

Ακτή Ελεφαντοστού

Μία από τις πιο αναπτυγμένες χώρες στη Δυτική Αφρική. Εκτείνεται από το τροπικό δάσος και το μαγκρόβιο δάσος στις ακτές μέχρι την ξηρά Σαβάνα στον Βορρά. Μιλιούνται έως και 70 τοπικές γλώσσες. Είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κακάο του κόσμου και γνωστή για τα τροπικά της φρούτα όπως μπανάνα και ανανάς.

Το μυστικό του ανανά.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για το πώς διαλέγει κανείς τους καλύτερους ανανάδες. Βοηθά το να τραβά κανείς το φύλλωμα, να παρατηρεί το χρώμα ή να μυρίζει το κέλυφος; Θα σας εκμυστηρευτούμε το μυστικό πώς αναγνωρίζουμε πραγματικά το καλύτερο φρούτο. Εκτός αυτού θα σας δείξουμε πόσο απλό και γρήγορο είναι να ανοίγετε ανανάδες. Δείτε μόνοι σας!

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 10,8 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 1.506 γήπεδα ποδοσφαίρου.

515 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Ο πολύ ζεστός, υγρός καιρός στις ακτές με θερμοκρασίες 25-30° C είναι ιδανικός για την μπανάνα και τον ανανά. Όλο το έτος πνέουν τροπικοί άνεμοι από τον κόλπο της Γουινέα. Σε ασυνήθιστη ξηρασία μπορεί να εμφανιστεί ισχυρός άνεμος από τον ξηρό Βορρά, ο επονομαζόμενος Χαρματάν.

  • Τοπική ώρα: 0:35 (GMT +00:00)
  • ελαφρές νεφώσεις
  • Υγρασία 94%
26°

Κελσίου

Sud-Comoé

Στον Νότο η περιοχή εκτείνεται στις ακτές του Ατλαντικού και στην Ανατολή συνορεύει με την Γκάνα.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.