Γεια σας, ανανά σας καλλιεργούνταν στο φάρμα Dolce στη Παναμάς.

Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια του ανανά.

Ταξίδι στη φυτεία του ανανά

Dolce

Σύντομα και χρήσιμα: Εδώ μαθαίνετε τα σημαντικότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους, το κλίμα και την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η φυτεία μας.

Πιστοποιήσεις Dole

Οι πιστοποιήσεις της Dole τεκμηριώνουν την αφοσίωσή της στην προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, από την καλλιέργεια μέχρι και τη μεταφορά. Από τα πολύπτυχα μέτρα, που λαμβάνονται από την Dole, ωφελούνται οι τοπικές κοινότητες.

Η GlobalGAP ιδρύθηκε αφενός για να διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά τη γεωργική παραγωγή ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ότι η χρήση χημικών ουσιών είναι μειωμένη και αφετέρου για να διασφαλίζει με υπευθυνότητα την υγεία του εργατικού δυναμικού.

Παναμάς

Μία μικρή χώρα μεταξύ της Κόστα Ρίκα και της Κολομβίας με ακτές μήκους πάνω από 1900 km. Εδώ, στο νότιο άκρο της Κεντρικής Αμερικής, ένα από τα πιο πολυσύχναστα κανάλια του κόσμου συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό: το κανάλι του Παναμά.

Το μυστικό του ανανά.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για το πώς διαλέγει κανείς τους καλύτερους ανανάδες. Βοηθά το να τραβά κανείς το φύλλωμα, να παρατηρεί το χρώμα ή να μυρίζει το κέλυφος; Θα σας εκμυστηρευτούμε το μυστικό πώς αναγνωρίζουμε πραγματικά το καλύτερο φρούτο. Εκτός αυτού θα σας δείξουμε πόσο απλό και γρήγορο είναι να ανοίγετε ανανάδες. Δείτε μόνοι σας!

Γεγονότα

Τα φρούτα ποιότητας χρειάζονται χώρο. Η φυτεία έχει έκταση πάνω από 1,2 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή όσο 168 γήπεδα ποδοσφαίρου.

60 εργάτες εργάζονται σε αυτή τη φυτεία.

Farm Tour

Κλίμα

Εποχή της ξηρασίας (Δεκέμβριος - Απρίλιος) ή περίοδος των βροχών (Μάιος - Νοέμβριος), σχεδόν βόρεια του ισημερινού το κλίμα είναι πάντα τροπικό. Στις ακτές, με μέσο όρο 32° C, τη νύκτα η θερμοκρασία πέφτει περ. στους 21° C. Κεντρικά, αναλόγως του υψομέτρου είναι λίγο πιο δροσερά. Στον Παναμά, σπάνια απαντώνται θύελλες.

  • Τοπική ώρα: 6:01 (GMT -05:00)
  • ασθενείς βροχοπτώσεις
  • Υγρασία 72%
13.89°

Κελσίου

Chirquí

Εδώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εποχή ξηρασίας, για αυτό τον λόγο διακρίνουμε μεταξύ πολύ και λιγότερο βροχερών μηνών. Η περιοχή έχει ορεινές εκτάσεις με φυτείες καφέ και τον κόλπο του Chiriquí, με νησιά, υφάλους και φυσικά θαλάσσια πάρκα.

Karte

Επισκεφθείτε άλλες φάρμες

Ανακαλύψτε τις φάρμες ανανά και μπανάνας μας και μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους πίσω από αυτές.